Un „Mic” (Octavian) intervievat de Savantgarde

Unul dintre „Mici” (Octavian Micu), intervievat de Marius Cosmeanu (Savangarde.ro), despre reîntoarcerea în România după 11 ani prin SUA și Germania, găuri negre, Doi Mici și un Anc, notele din școala generală etc.

Click aici.

Octavian Micu este cercetător, specializat în fizica găurilor negre (modele teoretice). A terminat facultatea la Cluj, la UBB, și din 2000 a fost 11 ani plecat din țară, la studii post-universitare în Statele Unite (masterat și doctorat) și Germania (post-doctorat). Acum e cercetător la Institutul de Științe Spațiale de la Măgurele. În rest, dansează salsa, e fotograf amator și îi place să umble pe coclauri după imagini reușite, cu care și ilustrez acest text. Sau poate îl știți de pe blogul cu nume urmuzian Doi Mici și un Anc, scris de trei specialiști care spun lucrurilor pe nume despre atrofiatul sistem de cercetare românesc.

Marius Cosmeanu, Savantgarde.ro

2 comentarii la „Un „Mic” (Octavian) intervievat de Savantgarde”

  1. In calitate de cititori ai blogului celor “doi mici si un sfert” trebuie sa remarcam lipsa de reactie a acestora la anumite evenimente din peisajul cercetarii din Romania. Dupa ce am inlocuit nomenclatura “comunista” din perioada rosie cu o noua nomenclatura galbena “democratica” de tip Ciorbea, incepem sa tragem pe dreapta toata activitatea de dezvoltare a Romaniei pe anumite sectoare, inchinzand incet incet lumina de la capatul tunelului. Un aspect important este legat de subordonarea intregului sector de posibila inovatie din Romania unui secretar de stat care “tace si executa”, o lovitura de upercut a noului guvern in care cercetarea isi redobandeste in sfarsit valoarea intrinsec politica. Astfel, reducerea bucetului cercetarii cu 1.3 milioane de lei in urma rectificarii bugetare reprezinta o noua lovitura directa de “dreapta”, avand consecinte pe termen scurt si lung in ringul pocaltit al cercetarii. O alta lovitura recenta de croseu a domnului Mandolina in directia educatiei este o noua masura geniala de succes de “dreapta”, cu reprercursiuni care continua in directia asociata fostului guvern. Daca in urma cu cateva luni toata presa vuia impotriva PSD-ului la rectificarea negativa in cadrul MEN si MCI , in prezent nu auzim niciun strigat de critica la adresa noii nomenclaturi galbene. Din punct de vedere stilistic, aceasta lipsa de reactie sau mutenie ar putea aduce cu “linistea dinaintea furtunii” sau cu sucombarea finala a societatii in fata unui noi oranduiri obsesti, in care Romania nu mai are niciun cuvant de spus, importand din afara produse si servicii, dupa inchiderea biroului de tip SG1.

  2. Daca sunteti specialist in gaurile negre poate lamuriti cu gaurile negre din economie facute de politicienii de dupa Lovitura de Stat din 1989.Daca va consoleaza nici eu nu am avut nici un raspuns de la autoritati pentru Centrul Roman de Bioresurse-o importanta initiativa pentru Romania.Guvernantii actuali sunt chiar mai habarnisti si mai lipsiti de interes decat cei din Socialism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter Captcha Here : *

Reload Image